whey proteine blog

Alles wat je moet weten over Whey Proteïne

Over Whey Proteïne in het algemeen

Whey proteïne is het meest effectieve, populaire en daarom meest gebruikte eiwitsupplement. Om te begrijpen waarom, moet je eerst begrijpen wat eiwitten met ons lichaam doen.

Eiwit is een zeer belangrijke voedingsstof - het is noodzakelijk voor onze gezondheid. Naast water is eiwit de meest voorkomende organische stof in het menselijk lichaam. Eiwitten zijn de bouwstenen waaruit ons lichaam is opgebouwd: ons haar, huid, spieren, bindweefsel en meer. Het herstelt, onderhoudt en versterkt onze spieren en bindweefsels. Kortom: zonder eiwit kunnen we niet functioneren.

Over het algemeen halen we eiwitten uit onze voeding. Eiwitten kunnen (in wisselende hoeveelheden) worden gevonden in onder meer vlees, vis, kip, zuivelproducten, peulvruchten, bonen en sommige groenten en fruit. Dit betekent dat we elke dag eiwitten uit verschillende bronnen consumeren. De vraag is echter of we voldoende eiwitten binnenkrijgen en of we letten op waar deze eiwitten vandaan komen.

Een Actief leven
Als je veel sport, een actieve baan hebt of een leven leidt waarin je het grootste deel van de dag fysiek actief bent, zal de behoefte van je lichaam aan eiwitten toenemen. De spieren zijn meer gespannen of zelfs overbelast. Om te herstellen, te versterken of te groeien, hebben spieren meer eiwitten nodig dan in rust. Hierdoor zal je eiwitbehoefte toenemen en zul je meer moeten eten om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Als je bewust traint om sneller of sterker te worden, spiermassa op te bouwen of spiermassa te behouden, moet je je eiwitinname daarop aanpassen. Een makkelijke manier om dit te doen is door whey eiwit te gebruiken. Door middel van een eiwitshake, het mixen van whey eiwit door je ontbijt of als lekker tussendoortje, zorg je ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt voor je fitness- en lifestyle doelen.

Wat is Whey Proteïne nou precies?
Whey eiwitpoeder is gemaakt van melk. De resterende vloeistof in het kaasbereidingsproces is de basis. Deze vloeistof wordt ook wel vloeibare whey genoemd. Deze vloeistof wordt gefilterd, verwarmd en gedroogd totdat er een fijn poeder overblijft. Veel fabrikanten voegen er andere ingrediënten aan toe, wat niet altijd gunstig is voor je eiwitshake of je gezondheid, maar daar komen we later op terug.

De voordelen van Whey Proteïne
De reden dat een bepaald type whey eiwit zo populair is bij sporters, is vooral omdat het eiwitgehalte in whey erg hoog is, rond de 80% of meer. Bovendien wordt het zeer gemakkelijk door het lichaam opgenomen. Na het drinken van de whey eiwitshake komen de eerste eiwitten na ongeveer 20 minuten in de bloedbaan. Je spieren krijgen snel de nodige bouwstoffen. Vooral na een intensieve training kan het drinken van een whey shake erg nuttig zijn.
Whey helpt je ook om je langer vol te voelen en helpt je energie en focus te stabiliseren door je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Dit betekent meer verzadiging - en een verminderde behoefte aan koolhydraten.

Naast dat je je goed voelt en op je best presteert, kan proteïne je ook helpen gewicht te verliezen terwijl je spierweefsel behoudt. Want hoe meer spieren je lichaam heeft, hoe efficiënter het wordt in het verbranden van vet.
Voldoende eiwitten binnenkrijgen is een probleem waar veel mensen die veel sporten regelmatig mee te maken krijgen. Whey eiwit zorgt voor een goed mechanisme om snel genoeg eiwit binnen te krijgen. Whey wordt goed en gemakkelijk door de spieren opgenomen en stimuleert spieropbouw, spieronderhoud en spierherstel.

Soorten Whey Proteïne

Er zijn verschillende soorten whey eiwitpoeders op de markt. Wees voorzichtig met welke je krijgt, want in veel gevallen is de goedkoopste zeker niet de beste. Kijk goed naar de ingrediëntenlijst en vraag jezelf af of je te maken hebt met een vertrouwde fabrikant. De beste kwaliteit eiwitten zijn voedzaam en vrij van schadelijke ingrediënten zoals geraffineerde suikers en kunstmatige toevoegingen (bijv. aspartaam, sucralose, sorbitol, sacharine), soja, rijstglutennoedels, lecithine, conserveermiddelen en eiwitten van lage kwaliteit.
CORE biedt alleen gezonde en pure eiwitpoeders en gebruikt daarom alleen biologische ingrediënten die gegarandeerd puur en schoon zijn. Het resultaat: een whey proteïne vrij van onnodige en kunstmatige toevoegingen.

Whey Proteïne van CORE kopen >>