FSSC 22000 - VEILIGE PRODUCTIE VAN VOEDINGSSUPPLEMENTEN

De moderne consument eist voeding die veilig, goed én betaalbaar is. Retailers, producenten en andere spelers in de voedingsmiddelensector moeten daarom voldoen aan hoge eisen. Het managementsysteem FSSC 22000 is de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie. 

Op basis van ISO 22000 en de internationale HACCP-normen is FSSC 22000 een voedselveiligheidscertificeringssysteem voor voedselproducenten dat helpt bij het identificeren en beheersen van voedselveiligheidsrisico's. De Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) heeft de FSSC 22000 standaard ontwikkeld en dit is de eerste wereldwijde standaard voor de gehele voedingsmiddelenindustrie. De standaard is goedgekeurd door de GFSI en biedt een kans om internationale harmonisatie te realiseren.

De FSSC 22000 standaard word steeds populairder binnen de voedingsmiddelenindustrie omdat deze standaard goedgekeurd is door de GFSI (Global Food Safety Initiative). Het voordeel van FSSC 22000 is dat die norm mondiaal ingezet kan worden en daardoor dus minder wildgroei ontstaat door lokale standaarden en normen.