VEELGESTELDE VRAGEN

ALGEMEEN

De producten van CORE worden in Nederland geproduceerd.

De producent van de CORE producten werkt volgens de FSSC kwaliteitsnormen en garandeert hoogwaardige producten zonder schadelijke ingrediënten of andere stoffen. Ook nemen we regelmatig steekproeven van batches om de kwaliteit te controleren.

VERZENDING

Wanneer je je bestelling vandaag voor 15:00 uur plaatst dan wordt deze dezelfde dag verzonden. De bezorging is de volgende werkdag, conform afspraken met onze vervoerder. Bij drukke periodes kan dit wat oplopen door drukte bij de vervoerders.

CORE verzend pakketten met DPD. Grote zendingen, zoals pallets voor zakelijke klanten, kunnen met een andere vervoerder verzonden worden.

Wanneer je niet thuis bent dan vindt je netjes een briefje in je brievenbus met uitleg. Het kan zijn dat je pakket bij de buren is bezorgd of dat je het kunt afhalen op een servicepunt.

RETOURNEREN

Retourneren kan in principe tot 30 dagen na je aankoop. Bij een langere termijn zullen we proberen zo klantvriendelijk mogelijk te zijn. Enige voorwaarden is dat de verpakking van het supplement nog gesloten is.

Het product dient in de originele verpakking teruggestuurd te worden met eventuele labels er nog aan en zonder gebruik sporen. In het geval van gebruik sporen of geopende verpakking (pot), wordt het product niet retour genomen. Wanneer je een product terug wilt sturen, vragen we je vriendelijk een begeleidend briefje toe te voegen met daarin duidelijk je naam en het ordernummer, dit versneld de verwerking van je retour. Lees meer hier.

CREATINE

Creatine voorziet je spieren van energie. Wanneer de hoeveelheid energie in je spieren toeneemt, raak je minder snel vermoeid en kan je langer trainen. Tijdens krachttraining kan je dan meer herhalingen doen, met zwaardere gewichten trainen en zo sneller spiermassa opbouwen.

Creatine helpt je in het opbouwen van spiermassa. Meer spiermassa zorgt voor meer verbranding, wat ervoor zorgt dat je sneller afvalt. Dus ja, indirect helpt creatine je om af te vallen!

De aanbevolen hoevelheid creatine is 3 tot 5 gram per dag. In aanloop hier naartoe neem je ongeveer één week 20 gram creatine monohydraat, om zo een spiegel op te bouwen. Het innemen kun je verspreid over de dag, tijdens een training of maaltijd doen.

Creatine helpt je om meer spiermassa op te bouwen. Voor duursporters zou dit wat nadelig kunnen zijn. Teveel creatine (meer dan 20 gram per dag) kan leiden tot winderigheid, diarree en maagklachten.

Creatine komt het meest voor in vis en vlees, al is dit vrij weinig. In een kilo vlees zit maar iets van 5 gram creatine. In zuivel zit erg weinig creatine, in plantaardige producten zit eigenlijk niets.

Creatine mengt niet zo goed met water. Het makkelijkst mengt het met vruchtensap of een andere drank. Hoewel de meningen erover verdeelt zijn denken wij dat je het ook prima kunt mengen met je whey proteïne eiwit shake of zelfs met je koffie.

WHEY PROTEÏNE

Whey proteïne is een hoof eiwitrijke stof die een aantal essentiële aminozuren bevat. Het helpt (kracht-)sporters bij de opbouw van spieren en bij het herstel van de spieren.

Whey proteïne of eiwit shakes zijn een goed middel om af te vallen. Je krijgt een hoog gehalte aan eiwitten binnen, zonder andere calorieën of stoffen binnen te krijgen.

Meng één maatschep (wordt in de verpakking altijd meegeleverd) met ongeveer 250 ml melk of water, even schudden en 1 minuut laten staan. Nu heb je een heerlijke shake die je kunt nemen als eiwitrijke snack.

Een eiwit shake is het lekkerste (romig) met melk. Als je wat meer op je calorie-inname wilt letten neem dan magere melk of water. Minder romig maar ook minder calorieën. Het is dus een kwestie van smaak en behoefte. Onze mening: als je net keihard getraind hebt kunnen die paar extra calorieën beste wel. Tip: meng er wat havermout doorheen.