vitamine c immuunsysteem

Hoe boost je jouw immuunsysteem?

Het is geen geheim dat een sterk en gezond immuunsysteem belangrijk is voor een langer, gelukkiger en gezonder leven. Maar met de opkomst van allergieën, auto-immuunziekten, virussen (corona/COVID-19) en infectieziekten, is het niet alleen belangrijk, het is essentieel dat je de nodige veranderingen in levensstijl aanbrengt om je natuurlijke afweer de beste kans te geven om te vechten tegen deze vijanden.

In dit artikel bekijken we de verschillende manieren waarop je je immuunsysteem kunt stimuleren, waaronder het eten van het juiste voedsel, regelmatig sporten, het verminderen van stress en het nemen van gezondheidssupplementen. Laten we erin duiken!

Het juiste voedsel eten voor je immuunsysteem

Als het gaat om het opbouwen van een sterk immuunsysteem, is het eten en drinken dat je regelmatig consumeert de basis van je gezondheid. Het eten van het juiste voedsel kan je lichaam helpen de nodige afweer op te bouwen om verkoudheden, virussen en infecties te bestrijden.

groene groenten immuniteit

Een goede plek om te beginnen is om je te concentreren op het consumeren van voedzame voedingsmiddelen die meerdere vitamines en mineralen bevatten, zoals groenten, fruit, volle granen, noten en zaden. Deze voedselgroepen bevatten natuurlijke fytochemicaliën en antioxidanten die je cellen beschermen tegen schade en achteruitgang.

Je kunt ook een flinke dosis zink krijgen, waarvan bekend is dat het belangrijk is voor de gezondheid van het immuunsysteem, uit dierlijke bronnen zoals vis, schaaldieren, sojabonen en peulvruchten. Zink speelt een belangrijke rol bij het reguleren van het immuunsysteem door de productie van witte bloedcellen te stimuleren, waardoor het lichaam sneller op infecties kan reageren.

Ook kan het nuttigen van probiotica in je dieet ook helpen. Probiotica zijn de heilzame bacteriën die worden aangetroffen in voedingsmiddelen zoals yoghurt, miso en zuurkool en staan vooral bekend om het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde darm. Het hebben van een gezonde darm is essentieel voor de gezondheid van het immuunsysteem, omdat hier de meeste dagelijkse functies van uw lichaam plaatsvinden.

Bij CORE hebben we diverse andere supplementen voor je immuunsysteem.

>> BUILD L-Glutamine

>> COVER Ginseng

>> DRIVE Matcha Powder

>> EVEREST Super Greens

>> FORCE Vitamine D3

>> MAXIS Multi Vitamine & Mineralen

>> SOURCE Vitamine B12

Regelmatig sporten ten behoeve van je immuunsysteem

Lichaamsbeweging is niet alleen belangrijk voor de algehele gezondheid, maar speelt ook een cruciale rol bij het stimuleren van je immuunsysteem. Lichaamsbeweging stimuleert de afgifte van chemicaliën in het lichaam, bekend als endorfines, die je humeur kunnen verbeteren en stresshormonen zoals cortisol verlagen, wat je immuunsysteem kan verzwakken.

oma happy immuniteit

Bovendien bevordert regelmatige lichaamsbeweging, zoals wandelen en hardlopen gedurende ten minste 30 minuten per dag, de bloedsomloop en helpt het lymfevocht door uw lichaam te verplaatsen. Lymfevloeistoffen zijn verantwoordelijk voor het helpen verwijderen van ziekteverwekkers uit je lichaam, dus hoe meer je beweegt, hoe beter je lichaam deze vloeistoffen kan verwerken en eventuele gifstoffen of ongezonde bacteriën kan verwijderen.

Ten slotte versterkt regelmatige lichaamsbeweging ook het cardiovasculaire systeem van je lichaam, wat helpt om zuurstofrijk bloed met essentiële voedingsstoffen en antilichamen door je lichaam te duwen, waardoor je immuunsysteem gemakkelijker optimaal kan functioneren.

Stress verminderen voor het immuunsysteem

Stress beïnvloedt het lichaam op talloze manieren, maar één van de meest schadelijke is hoe het je immuunsysteem beïnvloedt. Stress verandert de manier waarop het lichaam bepaalde hormonen verwerkt en het kan de cortisolspiegel verhogen in een tempo dat het lichaam niet bij kan houden, waardoor de natuurlijke immuniteit tegen ziekten verzwakt en je vatbaarder wordt om ziek te worden.

Het verlagen van stressniveaus zou een prioriteit moeten zijn als het gaat om de gezondheid van het immuunsysteem, dus overweeg om elke dag wat tijd te nemen om activiteiten te doen die helpen om stressniveaus te verminderen, zoals lezen, wandelen of mediteren. Lees hierover in deze blog over minder stress.

Gezondheidssupplementen voor immuniteit

Hoewel dieet en lichaamsbeweging belangrijk zijn, zijn ze niet altijd voldoende om uw lichaam de noodzakelijke voedingsstoffen te geven die nodig zijn om een sterk en gezond immuunsysteem op te bouwen. Het nemen van gezondheidssupplementen zoals multivitaminen, probiotica en zink kan helpen uw immuniteit te geven wat het nodig heeft om infecties te bestrijden en u gezond te houden.

Bij het nemen van supplementen is het belangrijk om de verschillende ingrediënten te onderzoeken en ervoor te zorgen dat de supplementen die je koopt van de hoogste kwaliteit zijn en afkomstig zijn van gerenommeerde bedrijven. Het is ook belangrijk om eventuele supplementen die je van plan bent te nemen met je arts te bespreken, omdat er bepaalde soorten vitamines en mineralen kunnen zijn die je niet nodig hebt of die de medicijnen die je gebruikt kunnen verstoren.

Conclusie omtrent jouw immuniteit

Het hebben van een sterk en gezond immuunsysteem is essentieel om gezond te blijven en een lang en gelukkig leven te leiden. Door de verschillende manieren te begrijpen om je immuniteit te versterken, zoals het eten van het juiste voedsel, regelmatig sporten, het verminderen van stress en het aanvullen van je dieet, kunt je je lichaam de beste kans geven om eventuele ziekten of infecties die op je pad komen te bestrijden.