Vet versus Spieren

Vet versus Spieren

Kan vet echt in spieren veranderen?

In dit artikel beantwoorden we deze vraag en leggen we de verschillen tussen spieren en vet bloot. We behandelen ook de stappen die je moet volgen om vet te verliezen en spieren op te bouwen.

Het verschil tussen vet en spieren

Het idee om vet in spieren te veranderen is een populaire mythe, maar het antwoord is: het is onmogelijk. Waarom? Eenvoudig. Vet en spieren zijn twee verschillende soorten weefsels. Het ene type weefsel kan niet op magische wijze in een ander type weefsel veranderen.

Wat zijn spieren?

Het lichaam bevat drie soorten spierweefsel: skeletspier, hartspier en gladde spier. Skeletspieren zijn de spieren die we trainen als we een work-out doen. Spiercellen of vezels zijn ontworpen om samen te trekken. Ze laten elke beweging toe die je bewust kunt controleren. Daarom worden skeletspieren ook wel "vrijwillige" spieren genoemd. Omdat ze verantwoordelijk zijn voor beweging, verbranden ze calorieën voor energie.

vrouw spieren

Laten we nu eens kort kijken naar enkele van de belangrijkste componenten waaruit een spiervezel bestaat:

Actine en myosine - Dit zijn contractiële eiwitten die betrokken zijn bij spiercontracties. Actine en myosine geven skeletspieren ook hun dwarsgestreepte uiterlijk.

Myofibril - De myofibrillen zijn lange cilindrische structuren die over de lengte lopen van en parallel liggen aan spiervezels. Een enkele spiervezel kan honderden of zelfs duizenden myofibrillen bevatten. De hele spiervezel is bedekt met een speciaal celmembraan genaamd sarcolemma. Myofibrillen hechten zich aan hun uiteinden aan het sarcolemma. Naarmate myofibrillen korter worden, trekt de hele spiervezel samen.

Mitochondria - Bekend als de "krachtpatser" van de cel, zijn mitochondriën verpakt in spiervezels om een constante bron van ATP te bieden om samentrekkingen te stimuleren.

Sarcoplasma - Sarcoplasma is het cytoplasma, of intercellulaire vloeistof, dat spiervezels verzadigt met ATP en andere verbindingen. (1, 2)

Wat is vet?

Vroeger dacht men dat vet, of vetweefsel, inactief weefsel was. We weten nu dat vet een rol speelt in het endocriene systeem en helpt de stofwisseling onder controle te houden. Ook isoleert vet de interne organen en is het een bron van energie. Bovendien speelt vet een rol bij de hormoonfunctie, zoals testosteron. Ten slotte helpt het de honger onder controle te houden. (3)

menselijk lichaam

Zoals je kunt zien, zijn vet en spieren twee verschillende soorten weefsel. Je kunt het één niet in het ander veranderen, maar je kunt wel spieren krijgen en vet verliezen. Deze handeling van lichaamshercompositie creëert de illusie dat vet verandert in spieren, waar de mythe vandaan kwam.

Een blik op de lichaamssamenstelling

Hier is een overzicht van de stappen die je moet volgen als je de samenstelling van uw lichaamsbouw wilt veranderen.

  • Calorieën beperken - Vetverlies vereist het eten van minder calorieën. Als je vet wilt verbranden, moet je minder eten, punt uit. Begin met het verminderen van suikerhoudende koolhydraten.
  • Eet genoeg proteïne - Ook al beperk je calorieën, je moet er zeker van zijn dat je eet om spiergroei te ondersteunen. Dat betekent hoogwaardige eiwitten. (4)
  • Wees actiever - Dit kan van alles zijn, van stevige wandelingen tot volledige HIIT-cardio. Vet verlies je door minder te eten en actiever te zijn.
  • Pak die gewichten - Bouw spieren op door eerst een routine van samengestelde oefeningen te gebruiken, gevolgd door isolatieoefeningen. Concentreer u op een goede trainingsvorm, rep-prestaties en progressie.
dumbells gym

Vergeet de CORE voedingssupplementen niet. Hier is een geweldige "Gain Muscle Stack":

Protein - CORE biedt diverse eiwitsupplementen aan.

Pre-Workout - Haal het meeste uit je trainingssessies met naar keuze CORE pre-workouts. Je kunt kiezen voor diverse smaken. Ook kun je het kauwen in de vorm van een energy gum!

Aminos - Stimuleer de eiwitsynthese met BCAA's, de ultieme amino-formule.

Samenvattend

Nee, je kunt vet niet in spieren veranderen - het is weer een ontkrachte mythe. Toch kun je tegelijkertijd spieren opbouwen en vet verliezen. Het komt allemaal neer op hoe je eet, hoe je traint en de juiste CORE voedingssupplementen!