omega-3 blog

Wat is Omega 3 en waar is het goed voor?

Omega 3 is één van de essentiële vetzuren die je lichaam nodig heeft. Het feit dat het essentieel is, betekent dat je lichaam het niet alleen kan maken, dus je moet het allemaal uit je dieet halen. Om te begrijpen waarom je een Omega 3 supplement zou moeten nemen, is het belangrijk om eerst te weten wat vetzuren zijn.

Vetzuren kunnen worden onderverdeeld in verzadigde en onverzadigde vetzuren. Een mengsel hiervan vormt de basis van oliën en vetten die dagelijks veel worden gebruikt in onze keuken. Omega-3 vetzuren zijn onder te verdelen in plantaardige en dierlijke varianten. De plantenvariant is alfa-linoleenzuur dat helpt om je cholesterolgehalte op peil te houden. De dierlijke varianten zijn eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur. Deze vetzuren zorgen voor een goede bloeddruk en hartfunctie. Vetzuren bevatten ook veel koolhydraten die je lichaam nodig heeft om energie te produceren.

Omega-3 vetzuren komen vooral voor in verse vis en visolie. Als je er veel van eet, heb je de meeste kans om voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Nu eten wij Nederlanders alleen vis die arm is aan omega-3 vetzuren, zoals kibbeling of pompano. Denk bij verse vis aan zalm of haring. Naast vis vind je omega-3 vetzuren ook in avocado's, noten en een verscheidenheid aan noten. Omdat het moeilijk is om voldoende omega-3 via de voeding binnen te krijgen, is het handig om het als supplement uit een supplement te halen.

Waarom zou ik Omega 3 nemen?
De belangrijkste reden om een ​​omega 3 supplement te nemen is voor de gezondheidsvoordelen. Een studie toonde aan dat mensen in Groenland significant minder hartaandoeningen hadden omdat ze meer omega 3 vetzuren uit vis aten. Aan de andere kant is hart- en vaatziekten een groot probleem in Nederland. Een voldoende hoeveelheid omega-3 zorgt voor een verlaging van het cholesterolgehalte, wat het risico op hartaandoeningen helpt verminderen. Bovendien ondersteunen omega-3 vetzuren een gezonde huid en ogen. Voor zwangere vrouwen worden omega-3 vetzuren ook aanbevolen voor een gezonde ontwikkeling van de ogen van de ongeboren baby. Tot slot zijn omega-3 vetzuren ook goed voor mensen met een hoge bloeddruk omdat ze de bloeddruk verlagen.

Conclusie
Omega 3 is een belangrijk vetzuur waar veel Nederlanders geen genoeg van krijgen. Omdat het een essentieel vetzuur is en dus alles uit de voeding moet komen, is een Omega 3 supplement aan te raden. Dit vermindert het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk en verlaagt een hoge bloeddruk.

Samenvatting
Omega 3 is één van de essentiële vetzuren die je lichaam nodig heeft. Het feit dat het essentieel is, betekent dat je lichaam het niet alleen kan maken, dus je moet het allemaal uit je dieet halen. Dit is alleen lastig omdat het vooral in grote hoeveelheden alleen in verse vis en visolie voorkomt. Voldoende omega-3 vetzuren binnenkrijgen is belangrijk omdat je lichaam deze vetzuren nodig heeft voor lichaamsfuncties en voor veel gezondheidsvoordelen. Omega 3 vetzuren zorgen voor een gezond cholesterolgehalte en verminderen het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Bovendien is het erg goed voor mensen met hoge bloeddruk en voor zwangere vrouwen die bezig zijn met de ontwikkeling van de foetus.

Bekijk het Omega 3 supplement van CORE.