Creatine | welke soorten creatine zijn er en welke voordelen heb je ervan?

Creatine | welke soorten creatine zijn er en welke voordelen heb je ervan?

Wat is Creatine Monohydraat?

Creatine is een veel gebruikt supplement, dat vooral gebruikt wordt door atleten. Creatine wordt vaak toegevoegd aan voedingssupplementen als een manier om atleten te helpen tijdens de inspanning. Creatine is een stof die door ons lichaam wordt geproduceerd, maar het wordt ook aan de meeste voedingsvoedingssupplementen toegevoegd om de energielevels te verhogen. Vooral atleten maken veel gebruik van creatine.

Creatine komt vooral voor in vlees en dat is ook waar het in supplementvorm vandaan komt. Het is een stof die kan worden geproduceerd door ons eigen lichaam, maar de meeste mensen krijgen te weinig creatine om van voldoende voordelen te profiteren. Veel atleten gebruiken creatine om hun prestaties te verbeteren.

Welke soorten creatine zijn er?

Er zijn verschillende soorten creatine op de markt. Het meest voorkomende soort is creatine monohydraat, deze vorm komt in poedervorm en wordt vaak gebruikt in pre-workout supplementen. Andere vormen van creatine zijn creatine ethyl-ester, creatine citraat, creatine fosfaat en pure creatine. Onder atleten zijn er verschillende meningen over welke vorm het meest effectief is, maar wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de meest effectieve vorm vooral creatine monohydraat is.

creatine in vlees

Creatine monohydraat bestaat uit hele fijne korrels en is daarmee de meest zuivere vorm creatine. Het lost zich makkelijk op in water waardoor je het makkelijk wegdrinkt.

Wat zijn de voordelen van creatine?

Creatine heeft een aantal interessante voordelen voor atleten. Creatine helpt bij het verhogen van de weerstand, wat resulteert in betere prestaties tijdens workouts. Ook verhoogt creatine de spiergroei, wat resulteert in een groter en strakker lichaam. Creatine helpt ook bij het verminderen van spiervermoeidheid en het herstellen na een training.

Creatine is ook goed voor niet-atleten. Creatine heeft een aantal gezondheidsvoordelen, zoals het verhogen van de mitochondriale energie-efficiëntie en het verbeteren van de neurale transmissie. Ook wordt er beweerd dat creatine helpt bij het verbeteren van de hersenfunctie en de hersenprestaties.

Creatine kan ook helpen bij het verbeteren van het uithoudingsvermogen en het verhogen van de anaerobe drempelwaarde, waardoor men meer kracht tijdens een training kan krijgen. Ook kan creatine helpen de vetafbraak en -synthese te verhogen, waardoor het lichaam vet kwijtraakt.

Ten slotte, omdat creatine helpt bij het verminderen van de vermoeidheid, kan het ook helpen om stress te verminderen. Stress kan een negatieve invloed hebben op atleten, maar met het gebruik van creatine wordt de vermoeidheid verminderd, waardoor atleten zich relaxter voelen.

Al met al biedt creatine een aantal interessante voordelen, zowel voor atleten als voor non-atleten. Of je nu een gevorderde of beginnende atleet bent, creatine kan helpen bij het verhogen van de prestaties en het verbeteren van de algemene gezondheid. Wees dus niet bang om creatine aan je voedings- en trainingsschema toe te voegen om het beste uit jezelf te halen.

Shop Creatine Monohydraat van de beste kwaliteit bij CORE Nutrition >>

 

creatine monohydraat