crossfit hero wods

De 10 meest bekende hero wods in CrossFit

CrossFit is een sport die bekend staat om zijn uitdagende workouts. De WOD's zijn vaak een combinatie van cardio, krachttraining en gymnastiek. Een aantal WOD's zijn speciaal ontworpen ter nagedachtenis aan gesneuvelde militairen. Deze WOD's worden ook wel "hero wods" genoemd.

In dit artikel bespreken we de 10 meest bekende hero wods in CrossFit. We zullen elk WOD beschrijven en uitleggen waar het voor staat. We zullen ook enkele tips geven voor het uitvoeren van deze WODs.

1. Murph

Murph is één van de bekendste hero wods. Het is een 1-mile run, gevolgd door 100 pull-ups, 200 push-ups en 300 air squats. De workout is vernoemd naar Michael P. Murphy, een Amerikaanse Navy SEAL die in 2005 sneuvelde in Afghanistan.

2. DT

DT staat voor "Dan Bailey". Het is een WOD die bestaat uit 5 ronden van 12 deadlifts en 12 push jerks. De workout is vernoemd naar Dan Bailey, een Amerikaanse Navy SEAL die in 2006 sneuvelde in Afghanistan.

3. The Seven

The Seven is een WOD die bestaat uit 7 ronden van 7 pull-ups, 7 push-ups, 7 sit-ups en 7 air squats. De workout is vernoemd naar de 7 Amerikaanse militairen die in 2005 omkwamen bij een helikoptercrash in Afghanistan.

4. Nate

Nate is een WOD die bestaat uit 20 rounds van 5 push-ups, 10 air squats en 15 burpees. De workout is vernoemd naar Nate Boyer, een Amerikaanse footballspeler die in 2014 in Afghanistan diende.

5. JT

JT staat voor "Joshua Thompson". Het is een WOD die bestaat uit 21-15-9 reps van:

 • Pull-ups
 • Push-ups
 • Deadlifts

De workout is vernoemd naar Joshua Thompson, een Amerikaanse Navy SEAL die in 2009 sneuvelde in Afghanistan.

6. The Murph Challenge

The Murph Challenge is een variant van de Murph WOD. Het is een 24-uurs non-stop event waarbij deelnemers de Murph WOD uitvoeren op een loopband.

7. The Hero WOD Challenge

The Hero WOD Challenge is een evenement dat elk jaar in augustus wordt gehouden. Tijdens het evenement wordt een reeks hero wods uitgevoerd ter nagedachtenis aan gesneuvelde militairen.

Lees meer: Heb jij de echte CrossFit mentaliteit?

8. Annie

Annie is een WOD die bestaat uit 21-15-9 reps van:

 • Handstand push-ups
 • Pull-ups
 • Kettlebell swings

De workout is vernoemd naar Annie Thorisdottir, een IJslandse CrossFit atlete die in 2011 de CrossFit Games won.

9. Cindy

Cindy is een WOD die bestaat uit 5 rounds van:

 • 5 pull-ups
 • 10 push-ups
 • 15 air squats

De workout is vernoemd naar Cindy Baumgartner, een CrossFit atlete die in 2007 de CrossFit Games won.

10. Fran

Fran is een WOD die bestaat uit 21-15-9 reps van:

 • Front squats
 • Pull-ups

De workout is vernoemd naar Fran Findlay, een CrossFit atlete die in 2005 de CrossFit Games won.

Tips voor het uitvoeren van hero wods

Hero wods zijn uitdagend en kunnen gevaarlijk zijn als ze niet correct worden uitgevoerd. Hier zijn enkele tips voor het uitvoeren van hero wods:

 • Begin met een goede techniek. Zorg ervoor dat je de juiste techniek gebruikt voor elke oefening. Vraag je trainer om hulp als je twijfelt over de juiste uitvoering.
 • Begin met een laag gewicht. Het is beter om met een laag gewicht te beginnen en te werken aan je techniek dan om te proberen te veel gewicht te tillen en jezelf te blesseren.
 • Luister naar je lichaam. Als je pijn hebt, stop dan met trainen.

Lees ook: Crossfit supplementen die jou helpen om je WOD te crushen

Conclusie

Hero wods zijn een eerbetoon aan gesneuvelde militairen en andere helden. Ze zijn een uitdaging voor CrossFitters van alle niveaus en kunnen een krachtige motivator zijn om te trainen en te verbeteren.

💡 Extra informatie

Naast de 10 WODs die we in dit artikel hebben besproken, zijn er nog veel meer hero wods. Deze wods worden vaak genoemd ter nagedachtenis aan specifieke militairen of andere helden.

Als je geïnteresseerd bent in hero wods, kun je meer informatie vinden op de website van CrossFit.com.