Pre-Workout kopen - Waar moet je op letten?

Pre-Workout kopen - Waar moet je op letten?

Pre-workout - Wat is het?

Een pre-workout supplement is een voedingssupplement dat vóór de training wordt ingenomen om de prestaties te verbeteren. Het bevat verschillende ingrediënten die bedoeld zijn om de fysieke prestaties te verbeteren, zoals energie, kracht, uithoudingsvermogen en focus.

Welke ingrediënten zitten vaak in een pre-workout supplement?

De meest voorkomende ingrediënten in pre-workout supplementen zijn:

 1. Cafeïne: Dit is een natuurlijk stimulerend middel dat helpt om de energie en focus te verhogen.

 2. Creatine: Dit is een stof die van nature voorkomt in spiercellen en helpt om de kracht en spieruithoudingsvermogen te verbeteren.

 3. Beta-alanine: Dit is een aminozuur dat helpt om de spieren te beschermen tegen vermoeidheid en de spieruithoudingsvermogen te verbeteren.

 4. Citrulline-malaat: Dit is een stof die helpt om de bloedstroom te verbeteren, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren worden gebracht.

 5. B-vitamines: Dit zijn vitamines die helpen bij het vrijmaken van energie uit voedsel en bijdragen aan een gezond zenuwstelsel.

 6. L-arginine: Dit is een aminozuur dat helpt om de bloedstroom te verbeteren en de productie van stikstofmonoxide te stimuleren, wat kan leiden tot verbeterde prestaties.

Het innemen van een pre-workout supplement kan verschillende voordelen hebben voor de prestaties tijdens de training. Door de ingrediënten in het supplement kan het energieniveau worden verhoogd, waardoor men zich alerter en gemotiveerder voelt tijdens de training. Dit kan leiden tot een verhoogde intensiteit van de training en een verbeterd uithoudingsvermogen. Bovendien kan een pre-workout supplement helpen om de spierkracht te verhogen, waardoor men zwaardere gewichten kan tillen en de spieren sterker kunnen worden. Het kan ook helpen om de focus te verbeteren en de vermoeidheid te verminderen, waardoor men langer kan trainen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat hoewel pre-workout supplementen veel voordelen kunnen hebben, ze niet geschikt zijn voor iedereen en dat ze soms bijwerkingen kunnen hebben. Het is daarom belangrijk om voor gebruik de ingrediëntenlijst te controleren en eventuele medische aandoeningen met een arts te bespreken.

Ook lezen: De meest gestelde vragen (en antwoorden) over voedingssupplementen

Pre-workout kopen - Waar moet je op letten?

Als je overweegt om een pre-workout supplement te kopen, zijn er een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten:

 1. Ingrediënten: Controleer de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat het supplement geen ingrediënten bevat die je niet verdraagt of waarvoor je allergisch bent. Zorg er ook voor dat het supplement de ingrediënten bevat die je zoekt om je prestaties te verbeteren.

 2. Dosering: Controleer de aanbevolen dosering op het etiket en zorg ervoor dat deze overeenkomt met jouw behoeften. Overschrijd nooit de aanbevolen dosering, omdat dit ernstige bijwerkingen kan veroorzaken. Let op: meer is niet altijd beter.

 3. Kwaliteit: Kies voor een gerenommeerd merk van hoge kwaliteit om er zeker van te zijn dat het supplement is geproduceerd onder strikte kwaliteitscontroles en zonder schadelijke verontreinigingen.

 4. Beoordelingen: Bekijk beoordelingen van andere gebruikers om erachter te komen hoe het supplement presteert en of het effectief is. Toch is het zo dat werking per persoon verschillend kan zijn dus vaak kom je er pas achter door het zelf te proberen.

 5. Bijwerkingen: Houd er rekening mee dat pre-workout supplementen bijwerkingen kunnen hebben, zoals een verhoogde hartslag, hoofdpijn, misselijkheid en slapeloosheid. Ook hier geldt weer: proberen = weten.

 6. Prijs: De prijs kan variëren tussen verschillende merken en producten, dus vergelijk de prijzen om een ​​goede prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

De pre-workout PROVEN van CORE heeft de volgende samenstelling met werkzame stoffen:

Pre-workout CORE
 • l-citrulline dl-malaat 2:1
 • beta-alanine
 • creatine monohydraat
 • l-arginine alfa ketoglutaraat 2:1
 • taurine