Magnesium Citraat - Wat is het en wat doet het voor je?

Magnesium Citraat - Wat is het en wat doet het voor je?

Magnesium Citraat - Wat het is

Magnesium citraat is een chemische verbinding gemaakt van magnesium, een essentieel mineraal wat nodig is voor het goed functioneren van onze cellen, en citraat, een organische verbinding die hoofdzakelijk bestaat uit koolstof en waterstofatomen. Het staat algemeen bekend als een supplement dat wordt gebruikt voor diverse doeleinden, waaronder een verbetering van sporters en hun prestaties.

Magnesium Citraat en sport

Magnesium citraat wordt meestal gebruikt door sporters voor het verbeteren van hun prestaties door het verhogen van hun energie, uithoudingsvermogen en metabolisme, maar het kan ook worden gebruikt voor andere redenen. Magnesium citraat kan nuttig zijn voor sporters omdat het de bloeddruk verlaagt, de bloedcirculatie verbetert en het doet ook ook wonderen voor spierkrampen. Het kan ook helpen bij het behouden van een gezonde houding door het verbreken van adhesies en het verminderen van het risico op verstuikingen.

Magnesium Citraat - De overige gezondheidsvoordelen

Voor sommige mensen kan Magnesium citraat ook nuttig zijn voor de behandeling van diverse gezondheidsproblemen. Het vermindert bijvoorbeeld angst symptomen, spierspasmen en vermoeidheid, hoofdpijn en zelfs migraine. Magnesium citraat kan ook worden ingenomen om een vitamine B6 tekort tegen te gaan. Omdat magnesium citraat een goede bron is van calcium, kan het ook nuttig zijn voor de behandeling van osteoporose.

Magnesium Citraat - Zijn er ook nadelen?

Het is belangrijk om te weten dat magnesium citraat ook spijsvertering problemen kan veroorzaken. Het kan ook leiden tot verminderde absorptie van ijzer, wat kan leiden tot anemie (bloedarmoede). Hoewel sommige mensen er baat bij hebben, moeten mensen die lijden aan hart- en vaatziekten, chronische darmontsteking, diabetes of een zware vorm van nierziekte het gebruik van magnesium citraat vermijden, omdat er een verhoogd risico bestaat voor verschillende complicaties.

Magnesium Citraat kopen

Magnesium citraat kan gemakkelijk worden gekocht bij de drogisterij en vitaminewinkels. Bij de aankoop van magnesium citraat, moeten de ingrediënten worden bekeken en er altijd voor worden gezorgd dat je magnesium citraat koopt van een betrouwbare leverancier. Het kan ook worden besteld online van een betrouwbare bron, zoals CORE.

>> Magnesium citraat kopen

magnesium potjeAl met al is het belangrijk om te onthouden dat magnesium citraat een supplement is dat diverse gezondheidsvoordelen heeft. Omdat het kwalen zoals spierkramp, vermoeidheid, angst, migraine en hoofdpijn kan behandelen, is het raadzaam om magnesium citraat te gebruiken. Om een verantwoord gebruik van magnesium citraat te garanderen, is het echter altijd beter om overleg te plegen met een arts of een andere medische professional.

Lees meer in ons artikel "Magnesium, een niet te missen mineraal voor sporters!".