pre-workout blog

Dit moet je weten over Pre-Workout

Als je ooit onderzoek hebt gedaan naar sportvoeding en sportsupplementen, ben je waarschijnlijk de term 'pre-workout' weleens tegengekomen. In deze blog vertellen we je uitgebreid wat een pre-workout is en wat de verschillen zijn tussen verschillende soorten pre-workout supplementen. We adviseren je graag!

Wat zijn Pre-Workoutsupplementen en wat doen ze voor je?

Waar hebben we het over als we het woord "pre-workout" gebruiken? In de breedste zin van het woord is alles wat vóór de training wordt genomen, een pre-workout. Dat kan een kop koffie zijn, een voedzame maaltijd of een bepaald voedingssupplement. Dat laatste bedoelen de meeste mensen in de fitness- en bodybuildingwereld als ze het hebben over pre-workout. Het is meestal een poederformule met verschillende ingrediënten om je te helpen bij je training. Over het algemeen is de beste tijd om een ​​pre-workout supplement in te nemen ongeveer 30-60 minuten voor het sporten.

Welke ingrediënten zitten er in pre-workoutsupplementen?

Een pre-workoutformule kan een groot aantal verschillende ingrediënten bevatten en er zijn veel mogelijke combinaties en concentraties. Iedere pre-workout heeft zijn eigen unieke werking en ieder mens reageert anders op een pre-workout product. Er is echter wel een rode draad als we kijken naar de ingrediënten van pre-workouts. Hieronder staan ​​voor jou de meest voorkomende ingrediënten en hun effecten.

Cafeïne

Cafeïne en zijn energieopwekkende effecten zijn waarschijnlijk wel bij je bekend, dus het is logisch dat het een van de meest populaire ingrediënten is in pre-workout supplementen. Doses van ten minste 75 mg verbeteren de alertheid en concentratie, waardoor het een geweldige manier is om aan een intensieve training te beginnen. Pre-workout-mixen bevatten meestal een hogere dosis cafeïne, variërend van 100 tot 325 mg per portie. Als je echter niet gewend bent aan cafeïne houdende dranken, raden we aan om met een kleine dosis te beginnen. Ook kun je eens onze BOOST Guarana proberen. Guarana bevat meer cafeïne dan koffie, blijft langer werkzaam en wordt gezien als hét nieuwe "wondermiddel".

boost guarana cafeine pre-workout

Let op: Zorg ervoor dat je niet meer dan 400 mg cafeïne per dag binnenkrijgt (overmatig gebruik kan bijwerkingen veroorzaken zoals rusteloosheid of misselijkheid) en denk dan ook aan ochtendkoffie, afternoon tea of ​​andere cafeïne houdende dranken.

CREATINE

Dagelijkse consumptie van 3 g creatine verbetert de fysieke prestaties tijdens opeenvolgende snelle en intensieve trainingssessies. Hoe? Ons lichaam gebruikt creatine om "energiemoleculen" te maken die betrokken zijn bij spiercontracties. Creatine kan ons lichaam zelf aanmaken en zit van nature ook in vlees en vis. Als je echter je trainingen wilt maximaliseren, raden we je aan een supplement te gebruiken. Je kunt creatine toevoegen aan je drankjes en eiwitshakes of het halen uit een pre-workout formule. De gemiddelde pre-workout omvat niet alle hierboven genoemde 3g, maar je kunt altijd een boost toevoegen. Bekijk onze blog over creatine voor meer informatie over het gebruik van creatine om je trainingen een boost te geven.

B-VITAMINEN

B-vitaminen bevorderen een gezond energiemetabolisme en verminderen vermoeidheid en uitputting. We hebben het dan vooral over de vitamines b2, b3 en b12. Ze zitten meestal in dierlijke producten en granen, maar vanwege hun ondersteunende functie zitten ze ook in de meeste pre-workouts. Ook verkoopt CORE een zeer goed vitamine B100 complex, wat zeker een aanrader is!

Magnesium

Net als de B-vitamines speelt dit mineraal een sleutelrol bij het verminderen van vermoeidheid en het verzekeren van een gezonde spierfunctie. Om beter te begrijpen hoe magnesium werkt, moeten we het hebben over calcium. Hoewel calcium belangrijk is voor gezonde botten, bindt het zich ook aan bepaalde eiwitten in je spieren, waardoor ze samentrekken. Natuurlijk kunnen je spieren niet constant samentrekken. Ze moeten ook kunnen ontspannen om goed te kunnen functioneren. Dat is de taak van magnesium. Magnesium en calcium concurreren met elkaar om hetzelfde specifieke eiwit in de spieren te binden. Wanneer magnesium de strijd met calcium wint, ontspannen je spieren. Dan is het geen slecht idee om magnesium toe te voegen voor je training, wel? Daarnaast zijn ook granen, groenten, noten en zuivelproducten goede bronnen van magnesium.

pre-workout supplementen

Verbeteren pre-workoutsupplementen je training en je prestaties wel?

Je zult geen 25 kilo extra tillen als je 1 scoop pre-workout voor je training neemt. Trainingsvoortgang kost tijd, veel inspanning en goede voeding. Pre-workout kan deze dingen niet vervangen. Maar de effecten van de ingrediënten zijn bewezen, dus je zult kleine verschillen merken tijdens je training. Als je het gevoel hebt vast te zitten en het niet naar een hoger niveau kunt tillen, kan pre-workout je net dat zetje geven dat je nodig hebt. En als je net begint met je gezondheids- en fitnessreis en je net begint met trainen, kan een pre-workout je helpen focussen tijdens je training. Er is maar één manier om erachter te komen wat pre-workout voor jou kan betekenen: probeer het zelf!

Zijn er verschillen in pre-workout supplementen voor mannen en vrouwen?

Al onze pre-workout formules zijn veilig voor mannen en vrouwen. We raden zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven aan om de instructies van hun arts op te volgen, vooral met betrekking tot cafeïne. Een ander aspect waarmee je rekening moet houden, is het effect van ingrediënten zoals cafeïne en creatine, die kunnen afhangen van je gewicht. Er is misschien geen verschil tussen mannen en vrouwen, aangezien beide meer of minder gewicht kunnen hebben, maar het is iets om te overwegen.

Zijn pre-workout supplementen wel veilig voor mij?

Witte poeders, pillen en "scoops" klinken misschien verdacht, maar we kunnen je geruststellen: onze pre-workouts zijn veilig voor gezonde volwassenen, zolang je het aanbevolen gebruik volgt. Niet alleen voor de training, maar al onze producten voldoen aan strenge Europese veiligheidsvoorschriften. Zoals bij alle supplementen, raden we mensen die ziek zijn of medicijnen gebruiken, evenals degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven, aan om het advies van hun arts op te volgen. Het vooroordeel dat pre-workouts gevaarlijk of zelfs illegaal zijn, komt grotendeels voort uit de tijd dat er nog maar weinig regelgeving bestond.

pre-workoutpre-workout

>> Onze overige pre-workouts vind je hier!

>> Lees ook ons artikel Pre-workout kopen - Waar moet je op letten?